Suosituimmat Scrabblen kloonit

Scrabble on yksi eniten kopioiduista lautapeleistä maailmassa. Jotkut kloonit ovat melkein yksi-yhteen-kopioita, säilyttäen kaikki alkuperäisen ominaisuudet. Toiset eroavat alkuperäisestä pelistä ​​niin paljon, että jotkut pelaajat eivät ole edes tietoisia Alfred Buttsin vuosia sitten suunnitellusta lautapelistä.

Vuonna 1931 Alfred Butts suunnitteli Scrabble-pelin, joka yhdistää kaikkien ennen sitä luotujen lautapelien parhaat ominaisuudet. Kuten voit nähdä vuosia myöhemmin, hän onnistui siinä hyvin. Siksi monien vastaavien pelien kehittäjät yrittävät seurata henen esimerkkiä. Jotkut tuottajista luovat väärennöksiä, jotka ovat tekijänoikeusrikkomusten partaalla, kun taas toiset vain varovasti inspiroituvat alkuperäisen Scrabblen pohjalla, valitsevat parhaat pelin elementit, mutta lisäävät myös uusia, jotka modernisoivat peliä, rikastuttavat sitä suuremmalla satunnaisuuden elementillä, juonella tai… ottavat käyttöön mikromaksut. Koska monet tällä hetkellä tuotetuista Scrabble-klooneista ei ole suunnattu avoimen lähdekoodin malliin, kuten Literaki, vaan suoriin tai epäsuoriin maksuihin. Tässä ei tietenkään ole mitään väärää, kunhan pelit ovat ainakin kunnollisella tasolla. Pahempaa, jos nämä ovat yksinkertaisesti heikkoja tuotteita, jotka eivät tuo iloa perinteiseen Scrabbleen verrattuna. Alla luetellut pelit ovat ehdottomasti korkealaatuisia pelejä, jotka eivät vain pääse lähelle legendaa, mutta jopa kilpailevat sen kanssa. Suuri osa niistä löytyy Internetistä sähköisessä muodossa, ja jotkut niistä ovat mobiilisovelluksia. Joten sinulla voi olla Scrabble kirjaimellisesti – aina mukanasi.

Words of Wonder

Sukulaisuuden aste Scrabblen kanssa: serkukset

Kielet: englanti, ranska, italia, saksa ja espanja

Pelin tyyppi: mobiilisovellus

Words of Wonderissa olemme tekemisissä mikromaksujen kanssa, mutta niitä ei vaadita pelin aloittamiseen. Pelaajia odottaa 600 vaativaa tasoa, joiden aikana heidän on etsittävä sanoja pelilaudalta. Sovellus voidaan yhdistää Facebook-tiliisi ja kilpailla ystäviesi kanssa. Taktinen elementti on tässä erittäin tärkeä. Tämä ei kuitenkaan ole peli, jossa sinusta tulee heti mestari – kuten monissa vastaavissa sovelluksissa, myös tässä edistyneen tehtävien suorittaminen 100 % vaatii paljon aikaa..

Literaki

Sukulaisuuden aste Scrabblen kanssa: lapsi avioliiton ulkopuolelta

Kielet: puola, englanti

Pelin tyyppi: selainpeli

Alussa nimellä “Szkrable” Literaki joutuivat ristiriitaan Scrabble-tuotemerkin omistajan kanssa. Sen välttämiseksi tekijät muuttivat kaavaa hieman ja asettivat valmistellun version saataville ilmaisella lisenssillä. Joten voit paitsi pelata Literakia ilmaiseksi, myös tutustua lähdekoodiin, käyttää sitä omissa tuotannoissa ja muokata sitä. Peli keräsi tuhansia faneja sivustolla kurniku.pl. Siellä järjestetään kilpailuja ja mestaruuskilpailuja, ja pelaajat tapaavat myös livenä. Se on yksi pisimpään toimivista sanapeliyhteisöistä paitsi Puolassa myös maailmalla.

Snippets

Sukulaisuuden aste Scrabblen kanssa: kaukainen sukulainen

Kieli: englanti

Pelin tyyppi: perinteinen lautapeli

Snippets on peli, joka on vain hieman Scrabblen inspiroima. Vuonna 2017 yksi lautapeliyhdistyksistä kuitenkin tunnusti sen vuoden löytöksi. Snipletit ovat lyhyitä kirjainyhdistelmiä. Pelaajien tehtävänä on löytää ja luetella kaikki sanat, jotka sisältävät ne. Snipeltin tapauksessa “alt” on esimerkiksi “valtava”, “kaltainen”, “valtio”, “halti”. Pisteitä myönnetään niille, jotka onnistuvat kirjoittamaan ne eniten sanoja 60 sekunnissa. Yksinkertaista, eikö olekin? Ja kuinka jännittävää!

Dabble

Sukulaisuuden aste Scrabblen kanssa: jälkeläinen

Kieli: englanti

Pelin tyyppi: perinteinen lautapeli

Dabblea voiva pelata kaksi tai viisi pelaajaa. He kilpailevat luomalla sanoja, joissa on 2–6 kirjainta. Voittaakseen heidän on luotava kaikki viisi – yksi kaksikirjaiminen, yksi kolmikirjaiminen, kolmas nelikirjaiminen jne. Heillä on viisi minuuttia aikaa tehdä niin. Peli käyttää laattoja, jotka ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin Scrabble, mutta pisteytys on erilainen. Myös yksittäisten kirjainten määrä on erilainen, mutta pelin ilo on ehdottomasti samanlainen!

Big Boggle

Sukulaisuuden aste Scrabblen kanssa: nuorempi sisarus

Kielet: englanti, ranska, italia, espanja, puola, venäjä, saksa, portugali

Pelin tyyppi: selainpeli, mobiilisovellus

Tässä pelissä pelaajan tehtävänä on löytää parhaiten pisteytetty sana (joka useimmiten riippuu sen pituudesta) 5×5-pelilaudalla, joka on aina täynnä yksittäisillä kirjaimilla varustettuja laattoja. Voit järjestää sanat vinosti, lisäksi näin asetetut sanat saavat paremmat pisteet. Pelaajat tekevät vuorotellen liikkeensä, kunnes pelin alussa asetettu liikkumisten raja on saavutettu tai aika loppuu. Pelissä on myös useita muunnelmia – joissakin niistä pelaajat kilpailevat samalla laudalla etsimällä mahdollisimman monta sanaa, ja joissakin niistä lauta on pienempi (4×4 tai jopa 3×3).

Ehkä olet tekemässä ristikoita? Kokeile tätä ilmaista verkkotyökalua ristikkosanojen tekemiseen – Puzzle Maker.

Tai ehkä ratkot ristikoita? Tarkista ilmainen sivusto, jonka avulla ratkaiset minkä tahansa ristikon https://mots-croisés.fr/.

Jos ratkot ristikoita puolaksi, suosittelemme tätä sivustoa https://krzyżówka.pl/.

Pidätkö Scrabble-pelistä? Kokeile tätä ainutlaatuista työkalua voittaaksesi missä tahansa pelissä – Tricher au Scrabble.

Tai ehkä tarvitset sanamäärän tekstissä? Voit tehdä sen Conta Parole -työkalulla.

Voit myös laskea sanat ja kirjaimet Contador de Palabras -työkalulla.